Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

βιβλιοπροτάσεις σχετικες με την διατροφή



Προτάσεις για βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε  σχετικά με τη διατροφή.



Ο Μάκης Ενζυμάκης και η μάχη στο στομάχι.
Άννα Ράσελμαν
Εκδόσεις: Άμμος

Μετά το Σοκολάκη και τη Ζαχαρούλα Τρυποδόντη που μας έμαθαν να πλένουμε τα δόντια μας, ο Μάκης Ενζυμάκης και η μάχη στο στομάχι, μας μαθαίνουν να τρώμε αργά και να μασάμε καλά το φαγητό μας.
Και τώρα ξέρουμε τι συμβαίνει μετά από κάθε γεύμα στο Σταθμό του Στομαχιού!






Η οδοντογλυφίδα που έγινε οδοντογλυφίδα.
ΣοφίαΜαντούβαλου
Εκδόσεις Πατάκη


Η λαίμαργη Οδοντογλυφίδα έφαγε ογδόντα κεφτεδάκια, ογδόντα τρουφάκια και ογδόντα μεζεδάκια και έγινε Ογδοντογλυφίδα. Ποιος θα τη βοηθήσει να απαλλαγεί από το γ και να ξαναγίνει Οδοντογλυφίδα; Το λυκάκι θα δεχτεί να γίνει γλυκάκι; Η αλατιέρα θα γίνει γαλατιέρα; Η κουρούνα θα γίνει γουρούνα; Τα αυγά θα κάνουνε καβγά;




Πέντε σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο.

Βερούλη Άννα – Μιχαλόπουλος Νίκος
Εκδόσεις Άγκυρα
 
Είναι ποτέ δυνατόν να χωρέσουν πέντε σωματοφύλακες σ’ ένα ψυγείο; Eίναι ποτέ δυνατόν μέσα στη νύχτα να ακούγεται μουσική από το ίδιο αυτό ψυγείο; Aκολουθήστε το περιπετειώδες ταξίδι του Mάνου στο πάρτι του ψυγείου του, στο πάρτι της ζωής του, και γνωρίστε μαζί του τους σημαντικότερους φύλακες του σώματός μας και της υγείας μας. Aνακαλύψτε την ενέργεια που κρύβεται σε κάθε επιλογή της διατροφής μας και μετατρέψτε το καθημερινό ταξίδι της τροφής σε ταξίδι γνώσης, εμπειρίας, νοστιμιάς, δύναμης και υγείας. Για ηλικίες 5 ετών +.

Ουπς, γυμνάζεσαι συχνά; Τρως υγιεινά;
Ούρζελ Σέφλερ- Γιουτα Τιμ

Αυτή τη φορά που ήρθε το Ουπς στη Γη, ο Λουκάς δεν έχει πολλή ώρα για να ασχοληθεί μαζί του, γιατί κάνει σπορ και παίζει με τους φίλους του. Ο μικρός εξωγήινος, που βαριέται μέσα στο σπίτι και δεν έχει τι να κάνει, καταβροχθίζει πίτσες, τσιπς και γλυκά. Έτσι, παχαίνει και γίνεται νωθρός. Στο τέλος, ακόμη και το κρεβάτι του σπάει από το βάρος! Τότε όμως ο Λουκάς μαθαίνει στο Ουπς μερικά πολύ συναρπαστικά πράγματα για τη σωστή διατροφή και του δείχνει πόσο ωραία μπορείς να περάσεις κάνοντας γυμναστική και σπορ.
Το εικονογραφημένο βιβλίο του Ουπς ασχολείται με το επίκαιρο θέμα της διατροφής και της άσκησης στην παιδική ηλικία. Περιλαμβάνει μια πεντανόστιμη συνταγή από τον κορυφαίο τηλεοπτικό σεφ Τιμ Μέλτσερ και έναν επίλογο από την καθηγήτρια διατροφολογίας δρ. Ζαμπίνε Βόιντ, η οποία διδάσκει και στο Παιδικό Πανεπιστήμιο. Ένα διασκεδαστικό βιβλίο για τη διατροφή και την άσκηση των παιδιών.

Όλα  μην τα τρως γιατί θα γίνεις παχουλός.

Phil Roxbee Cox
Εκδόσεις Άγκυρα



Μια διδακτική ιστορία που μαθαίνει στα παιδιά ποια είναι τα αποτελέσματα της ανάρμοστης συμπεριφοράς, περνώντας τους ταυτόχρονα μηνύματα για τις πραγματικές αξίες της ζωής.






Το  φαγητό δεν είναι μόνο για να χορταίνουμε.  
Χαρατσή-Γιωτάκη Ελένη
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Στους ήρωες του βιβλίου το παιδί θα αναγνωρίσει τον εαυτό του και κάποιες από τις συμπεριφορές του, και θα συνειδητοποιήσει την ωφέλεια της υγιεινής δίαιτας.
Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Βιβλία συμπεριφοράς, που βοηθούν τους γονείς στο δύσκολο έργο της διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους.
Στις τελευταίες σελίδες δίνονται πολύτιμες πληροφορίες για θέματα υγιεινής διατροφής και περιλαμβάνονται ευχάριστες δραστηριότητες που μπορούν να πραγματοποιήσουν οι γονείς ή οι εκπαιδευτικοί με τα παιδιά.

Ένα βιβλίο για να το μοιραζόμαστε, να το διαβάζουμε δυνατά στο σπίτι, στο σχολείο, στον παιδικό σταθμό, οπουδήποτε ζουν, συγκεντρώνονται και παίζουν παιδιά.
Γραμμένο από μια γιατρό, ειδικευμένη στη διατροφολογία.

Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας.
Λένα Τερκεσίδου
Εκδόσεις: Ταξιδευτής

Στο χωριό Μεγαλομπουκιά ο Σάκης Γαλατάκης, η Φρουτένια... και οι φίλοι τους προετοιμάζονται για να λάβουν μέρος σε μεγάλο διαγωνισμό, που διοργανώνει ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας και Διατροφής, για το ποιος παράγει τις πιο υγιεινές τροφές για τους ανθρώπους. Οι Χημικοχωρίτες όμως με τον Ανθρακόλα και την παρέα του, που χρησιμοποιούν χημικά όπλα, καταστρώνουν ένα φοβερό σχέδιο για να τους εμποδίσουν.
Θα καταφέρουν οι Μεγαλομπουκίτες, οι Σωματοφύλακες της κατσαρόλας, να τους εξοντώσουν και να πάρουν το βραβείο; Ποιο είναι το μυστικό τους όπλο;
Με χιούμορ και διασκεδαστικό τρόπο μαθαίνουμε να τρεφόμαστε σωστά!

Στους "Σωματοφύλακες της Κατσαρόλας", το νέο παιδικό βιβλίο της Λένας Τερκεσίδου (βραβευμένη και γνωστή και από τα βιβλία της με θέμα κυρίως τη διατροφή), για πρώτη φορά προσεγγίζεται το θέμα της σωστής και ποιοτικής διατροφής των παιδιών.
Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων αποκαλύπτονται τα πολύτιμα μυστικά των τροφών και τα παιδιά με διασκεδαστικό τρόπο κατανοούν την αξία της υγιεινής διατροφής. Οι "Σωματοφύλακες της κατσαρόλας" με τις φοβερές τους περιπέτειες, που συνδυάζουν ρεαλισμό, φαντασία και χιούμορ, μάς μαθαίνουν να τρεφόμαστε σωστά, ενώ παράλληλα μας μυούν στις έννοιες της αληθινής φιλίας και της επίμονης προσπάθειας που απαιτείται για την επίτευξη των στόχων μας.


Ο αγησίλαγος
Δημήτρης Μπασλάμ
Εκδόσεις: Επόμενος Σταθμός

Ο Αγησίλαγος, το δεύτερο παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ με ήρωα έναν λαγό
Οκτώ ευδιάθετοι μάγειρες με κοινό χαρακτηριστικό τα περιποιημένα τους μουστάκια, αποφάσιζουν μαζί με έναν καλοντυμένο σερβιτόρο, να αφήσουν τις κουτάλες, τις κατσαρόλες και τα τραπεζομάντιλα και να ασχοληθούν για λίγο με την μουσική.

Αφορμή, η ασυγκράτητη
  επιθυμία τους να διηγηθούν και να  τραγουδήσουν όλοι μαζί την περιπέτεια του Κυρίου Αγησίλαγου, ενός διάσημου συναδέλφου τους από το μακρινό δάσος της Βουλώνης.

Εν συντομία ο Κύριος Αγησίλαγος ξύπνησε ένα πρωί με μαγουλάδες και νομίζοντας πως για αυτό φταίει η διατροφή του αποφάσισε να την αλλάξει, μπαίνοντας έτσι σε μια άνευ λόγου ταλαιπωρία για την αναζήτηση του ιδανικού γεύματος, όπως ο ίδιος νόμιζε... Κίνησε λοιπόν και πάει, ψάχνει ψάχνει τι να φάει…!
 

Το παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ κυκλοφόρησε το 2007 σε μουσικό
CD από τη Sony BMG Music και σε έντυπη μορφή από τις εκδόσεις Επόμενος Σταθμός.

Γνωρίζω την Υγιεινή Διατροφή- για εκπαιδευτικούς.
Ευαγγελία Δεσύπρη
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το “Γνωρίζω την υγιεινή διατροφή” είναι ένα βιβλίο με διαθεματικές δραστηριότητες που απευθύνεται στους μαθητές του Νηπιαγωγείου και της Α' Δημοτικού. Μέσα από ευχάριστες διαθεματικές δραστηριότητες για την υγιεινή διατροφή, τα παιδιά θα έχουν της ευκαιρία:
να εμπλουτίσουν το γραπτό και προφορικό τους λόγο, μέσα από παροιμίες και γλωσσοδέτες
να κάνουν μετρήσεις
να μάθουν τις ομάδες τροφών
να ξεχωρίσουν τις βλαβερές από τις υγιεινές τροφές
να τραγουδήσουν παραδοσιακά τραγούδια
να παίξουν ομαδικά παιχνίδια
να κατασκευάσουν μια πυραμίδα τροφίμων


Ο κύριος Κιουκ έχει λόξιγκα – για μεγαλύτερα παιδιά
Μαρία Ρουσάκη

Ο κύριος Κιουκ έχει εδώ και 50 χρόνια έναν ενοχλητικό λόξιγκα. Έχει δοκιμάσει όλες τις θεραπείες και όλα τα κόλπα, αλλά δεν μπορεί να απαλλαγεί από τούτο το βάσανο. Ώσπου ένας γιατρός τού συνιστά να ξεκινήσει υγιεινή διατροφή. Τότε η ζωή του αλλάζει, αδυνατίζει, μπορεί να αναπνεύσει καλύτερα και να μιλήσει πιο εύκολα.

Μια διασκεδαστική και όμορφα εικονογραφημένη ιστορία, που διδάσκει στο παιδί τα οφέλη της υγιεινής διατροφής.

Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες - αυτοκίνητο 7+ που περιλαμβάνει ιστορίες μέχρι 1.200 λέξεις, οι οποίες τροφοδοτούν τη φαντασία του παιδιού και καλλιεργούν τη γλωσσική του ικανότητα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δραστηριότητες για βρέφη (μέρος πρώτο )

Τους τελευταίους 2 μήνες 3 από τις καλύτερες φίλες μου έγιναν για πρώτη φορά μητέρες. Μέσα στις αγωνίες μιας νέας μητέρας είναι και πως θα απασχολήσει δημιουργικά το νέο μέλος της οικογένειας και πως μπορούν αν παίξουν με ένα τόσο μικρό μωρό. Δυστυχώς από την εκπαίδευσή  μου ( είμαι νηπιαγωγός δηλαδή εκπαιδευτικά στο πανεπιστήμιο για τις ηλικίες 3-6 ετών) δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για τα μωράκια μιας και δεν έχω δουλέψει ατομικά με τόσο μικρά παιδιά. Μετά την δημιουργία του βρεφονηπιακού μας σταθμού "Πρωτοβαδίσματα" ο οποίος δέχεται βρέφη από 4 μηνών , έμαθα πόσο σημαντικό είναι το δημιουργικό παιχνίδι στα βρέφη για την ανάπτυξή τους. Όταν απέκτησα και την κόρη μου το δημιουργικό παιχνίδι έγινε και μέρος της καθημερινότητας στο σπίτι. Έψαξα, διάβασα, έμαθα, πειραματίστικα, πήρα μέρος σε μαθήματα PEKiP και baby yoga και μέσα από τις επόμενες αναρτήσεις θα ήθελα απλώς να σας μεταφέρω τις εμπειρίες μου , που ίσως σας φανούν κι εσάς τόσο χρήσιμες όσο σ'εμένα σαν μητέρα και

Μοντεσσοριανό βρεφικό δωμάτιο

Μοντεσσοριανή φιλοσοφία : Το βρεφικό δωμάτιο Μπορεί η διακόσμηση ενός παιδικού δωματίου να έχει και παιδαγωγική χροιά και να βοηθάει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του παιδιού;  ΝΑΙ, φυσικά και μπορεί!  Είναι η πρόταση της Μοντεσοριανής φιλοσοφίας , μια παιδαγωγική που βοηθάει τα παιδιά να μεγαλώσουν   και να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους προσφέροντας τους ένα περιβάλλον το οποίο σέβεται τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της παιδικής τους ηλικίας.  Η σωστή οργάνωση  όχι μονό του   παιδικού δωματίου άλλα και όλου του σπιτιού μέσα στην μοντεσοριανή φιλοσοφία,   είναι καθοριστικός παράγοντας που βοηθάει την αυτονομία, διεγείρει την συγκέντρωση και επιτρέπει στο παιδί να αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του. Ενα μοντεσσοριανό βρεφικο δωματιο συνήθως περιέχει: ·          Ένα κρεβάτι χαμηλό , ένα στρώμα στο πάτωμα ίσως χωρις περιοριστικά κάγκελα .όπου το παιδί θα μπορεί να πηγαίνει μόνο του όταν αισθάνεται κουρασμένο και να σηκώνεται με ασφάλεια όταν ξυπνά