Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΛΟΓΙΑ ΓΟΝΕΩΝ


Πως βλέπουν οι γονείς 
τα Πρωτοβαδίσματα μας:
Φτάσαμε αισίως στο τέλος της χρονιάς και νιώθω την ανάγκη να σας πω δυο λογάκια. Πρώτα απ' όλα, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, η Αμαλία και εγώ, για την αγάπη και τη φροντίδα που δώσατε στο μικρό μας Γιάννη. Από τη πρώτη κιόλας μέρα, καταλάβαμε ότι το παιδί μας ήταν σε καλά χέρια και ότι θα μάθαινε κοντά σας πολλά πράγματα. Μέσα σε αυτά τα δύο συναρπαστικά χρόνια που περάσαμε κοντά σας, παρακολουθήσαμε το λιονταράκι μας να γίνεται αστεράκι και να μαθαίνει καθημερινά νέα και συναρπαστικά πράγματα με τέτοιο τρόπο που ακόμα και μεις το ζηλέψαμε.
Είναι δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματα που τρέφουμε για σας επομένως θα καταλήξω λέγοντας:
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Μαρία και την Αλεξάνδρα, την Αγγελική, τη Πελαγία, την Ιωάννα, το Κυριάκο, τη κυρία Ειρήνη.
Έχετε κερδίσει όλοι σας μια ξεχωριστή θέση στη καρδιά μας.
Θα μας λείψετε...

Κώστας - Αμαλία


θέλω να ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου για όλα όσα προσφέρατε τόσο απλόχερα αυτά τα τρία χρόνια στο δικό μου παιδί. φτάνοντας πλέον στο τέλος της νηπιακής εκπαίδευσης σαν γονείς νιώθουμε τεράστια ανακούφιση για την σωστή επιλογή που κάναμε πριν 3 χρόνια. εκτός από όλα όσα έμαθε το παιδί μας από εσάς, εκτός από την αγάπη που της δώσατε, εκτός από την δυναμική προσωπικότητα που τελικά διαμορφώσατε, καταφέρατε να νιώθουμε απόλυτα ασφαλείς, ως γονείς, για το περιβάλλον που βρισκόταν το παιδάκι μας τις ώρες που ήταν μακριά μας. ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Μαρία και την Αλεξάνδρα που φροντίζουν για τη σωστή λειτουργιά του σχολείου, ένα γλυκό ευχαριστώ στην αγγελική που αγκάλιασε με τόση αγάπη το "λιονταράκι" μου, ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην κα ειρήνη, τον Κυριάκο και την Βαλεντίνη που φρόντιζαν για την σωστή διατροφή, την καθαριότητα και την ασφάλεια της μετακίνησης του παιδιού μου και (θα μου επιτραπεί) ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ για την Πελαγία για όλη την πολύτιμη δουλειά της, την ανιδιοτελή αγάπη της προς τα παιδιά και την άψογη συνεργασία της με τους γονείς. Δεν ξέρω πως θα τα πάμε στο "μεγάλο σχολείο", ξέρω όμως ότι το παιδί μου θα πάει εκεί με τις καλύτερες βάσεις και προοπτικές. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ!!! ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!
Κατερίνα Στεφανοπούλου


Μπράβο στα παιδιά, μπράβο στις δασκάλες, σε όλες τις δασκάλες, που συνέβαλαν σε πολύ μεγάλο βαθμό να χτίσουμε καλά, πολύ καλά παιδιά !
Προσωπικά, σας στέλνω ένα ταπεινό αλλά μέσα από την καρδιά μου ευχαριστώ...
Νικος Κωνσταντόπουλος



Θωμαΐς and her parents send big hugs for all...
we can only say thank you for helping us take her thru the path of continuous progress and discovery.
We look forward to more contact and more of the beauty of life from the eyes of a kid...
the best way to live...
Yadira Calderon

Ήρθε και η δική μας ώρα να πούμε ΑΝΤΙΟ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Πριν 4 χρόνια παραλάβατε ένα μωράκι 13 μηνών και μας επιστρέφετε ένα παιδάκι 5 ετών.
Ένα παιδί γεμάτο γνώση, αγάπη για το σχολείο και τις δασκάλες του, χαρούμενο, ευτυχισμένο γεμάτο προσμονή για το μεγάλο σχολείο και τους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά του.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για όσα κάνατε για την Ιόλη όλα αυτά τα χρόνια και όσα κάνατε για μας …..γιατί και για μας ήσασταν πολύτιμες.
Τις ώρες που δεν μπορούσαμε εμείς να της προσφέρουμε αγκαλιές και φροντίδα, γνώση και παιχνίδι το κενό αυτό εσείς το κάνατε υποφερτό.
Για έναν γονιό το να αφήνει το αγγελούδι του σε «ξένα» χέρια είναι πολύ δύσκολο, το να ξέρει όμως ότι το αφήνει σε ΚΑΛΑ χέρια είναι που κάνει την καρδιά του πιο ανάλαφρη.
Για κάθε έναν από εσάς θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ
Ιωάννα, η πρώτη μας δασκάλα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που κατέβασα την Ιόλη στο σχολικό για την πρώτη της διαδρομή προς το σχολείο. Ήμουν γεμάτη άγχος για το πώς θα δεχθεί την ιδέα του αποχωρισμού και έμεινα στο τέλος με μια άδεια αγκαλιά αφού η Ιόλη μόλις σε είδε πήδηξε από την αγκαλιά μου και ήρθε στη δική σου.
Μου κακοφάνηκε αρχικά, χαχαχαχα, αλλά μου έφυγε και ένα βάρος από τη καρδιά, σ’ αγαπούσε και την αγαπούσες και αυτό ήθελα μόνο, την επιβεβαίωση ότι είχαμε διαλέξει τους σωστούς ανθρώπους.
Γεωργία, η ήσυχη δύναμη. Πάντα έτσι σε έβλεπα, μια εκπαιδευτικό που δίνει το χώρο και το χρόνο στα παιδιά να την γνωρίσουν, να την αγαπήσουν …..και είναι βασικό να δίνεις στα παιδιά το δικαίωμα να δράσουν στο χρόνο τους και με τον τρόπο τους, να σέβεσαι την ιδιαιτερότητα τους αλλά να τους βάζεις και τα όρια γιατί στην ηλικία των 2 είναι που μαθαίνουν πρώτα απ’ όλα τον εαυτό τους και δύσκολα τον οριοθετούν μπροστά στους νέους ορίζοντες που τους ανοίγονται μπροστά τους.
Αγγελική, η πρώτη μας ουσιαστική «δασκάλα». Οφείλω να υποκλιθώ μπροστά σου και στον αγώνα που θα κατέβαλες στο να πείσεις την Ιόλη ότι σχολείο δεν είναι μόνο παιχνίδι αλλά και «μάθημα». Χρειάζεται ταλέντο και μεγάλη αγάπη στα παιδιά για να καταφέρεις στη τρυφερή αυτή ηλικία να τα βάλεις στο δρόμο της γνώσης. Χρειάζεται πολύ δουλειά για να καταφέρεις να περάσεις στα παιδιά με διασκεδαστικούς τρόπους γνώση και αγάπη για αυτά που έρχονται. Οι εκπαιδευτικές εκδρομές που σχεδίασες και υλοποίησες ήταν φανταστικές και την γέμισαν εικόνες που μοιραζόταν με πολύ χαρά μαζί μας. Έβαλες τις βάσεις για αυτά που θα ζήσει στο μέλλον.
Πελαγία, δεν είχαμε τη χαρά και τη τιμή να σε έχουμε και επισήμως δασκάλα μας αλλά κατάφερες να μείνεις σε όλων μας τις καρδιές. Δεν χρειάστηκε να σε ζήσουμε πολύ γιατί όλα τα λένε τα μάτια, το χαμόγελο και όχι μόνο το δικό σου αλλά και της Ιόλης όταν μιλάει για σένα.
Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στην κα Ειρήνη, για τις ατελείωτες ώρες προσπαθειών να ταΐσει την Ιόλη, η βοήθειά σας ήταν πολύτιμη.
Αλεξάνδρα και Μαρία πέρα από σπουδαίες εκπαιδευτικοί καταφέρατε και ένα πολύ δύσκολο πράγμα, το να φτιάξεις ένα σχολείο λειτουργικό δεν είναι και ακατόρθωτο, το να φτιάξεις όμως ένα σχολείο που τα παιδιά και οι γονείς αγαπούν τους συνεργάτες σου είναι πολύ δύσκολο. Στα δύσκολα χρόνια που ζούμε αυτό μην το θυσιάσετε γιατί είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Κυριάκο, και στη Βαλεντίνη για τη συνεισφορά τους.
Συγνώμη για το μεγάλο ποστ αλλά δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να το περιορίσω γιατί έχω τόσα πολλά ακόμα να πω.
Όπως και να έχει
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ
Θα τα πούμε και από κοντά

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!!!!!!!!!!!!
Αγγελική και Ιάκωβος Σταυρινιδης


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

βιβλιοπροτάσεις σχετικες με την διατροφή

Προτάσεις για βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε  σχετικά με τη διατροφή. Ο Μάκης Ενζυμάκης και η μάχη στο στομάχι. Άννα Ράσελμαν Εκδόσεις: Άμμος Μετά το Σοκολάκη και τη Ζαχαρούλα Τρυποδόντη που μας έμαθαν να πλένουμε τα δόντια μας, ο Μάκης Ενζυμάκης και η μάχη στο στομάχι, μας μαθαίνουν να τρώμε αργά και να μασάμε καλά το φαγητό μας. Και τώρα ξέρουμε τι συμβαίνει μετά από κάθε γεύμα στο Σταθμό του Στομαχιού! Η οδοντογλυφίδα που έγινε οδοντογλυφίδα. ΣοφίαΜαντούβαλου Εκδόσεις Πατάκη Η λαίμαργη Οδοντογλυφίδα έφαγε ογδόντα κεφτεδάκια, ογδόντα τρουφάκια και ογδόντα μεζεδάκια και έγινε Ογδοντογλυφίδα. Ποιος θα τη βοηθήσει να απαλλαγεί από το γ και να ξαναγίνει Οδοντογλυφίδα; Το λυκάκι θα δεχτεί να γίνει γλυκάκι; Η αλατιέρα θα γίνει γαλατιέρα; Η κουρούνα θα γίνει γουρούνα; Τα αυγά θα κάνουνε καβγά; Πέντε σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο. Βερούλη Άννα – Μιχαλόπουλος Νίκος Εκδόσεις Άγκυρα   Είναι ποτέ δυνατόν να χωρέσουν πέντε σωματοφύλακες σ’ ένα ψυγ

Δραστηριότητες για βρέφη (μέρος πρώτο )

Τους τελευταίους 2 μήνες 3 από τις καλύτερες φίλες μου έγιναν για πρώτη φορά μητέρες. Μέσα στις αγωνίες μιας νέας μητέρας είναι και πως θα απασχολήσει δημιουργικά το νέο μέλος της οικογένειας και πως μπορούν αν παίξουν με ένα τόσο μικρό μωρό. Δυστυχώς από την εκπαίδευσή  μου ( είμαι νηπιαγωγός δηλαδή εκπαιδευτικά στο πανεπιστήμιο για τις ηλικίες 3-6 ετών) δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για τα μωράκια μιας και δεν έχω δουλέψει ατομικά με τόσο μικρά παιδιά. Μετά την δημιουργία του βρεφονηπιακού μας σταθμού "Πρωτοβαδίσματα" ο οποίος δέχεται βρέφη από 4 μηνών , έμαθα πόσο σημαντικό είναι το δημιουργικό παιχνίδι στα βρέφη για την ανάπτυξή τους. Όταν απέκτησα και την κόρη μου το δημιουργικό παιχνίδι έγινε και μέρος της καθημερινότητας στο σπίτι. Έψαξα, διάβασα, έμαθα, πειραματίστικα, πήρα μέρος σε μαθήματα PEKiP και baby yoga και μέσα από τις επόμενες αναρτήσεις θα ήθελα απλώς να σας μεταφέρω τις εμπειρίες μου , που ίσως σας φανούν κι εσάς τόσο χρήσιμες όσο σ'εμένα σαν μητέρα και